Elkészítési idő kb. 50 Perc.

Szalámis burgonyatekercs

500 g burgonya
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
150 g reszelt sajt
2 evőkanál friss, vagy száríott kakukkfű
Só, bors
kevés citromlé
8 fekete, magnélküli olivabogyó
16 szelet ZIMBO Árpád szalámi
1 póréhagyma
1 teáskanál olivaolaj

A burgonyát héjastul 35 percig főzzük, majd meghámozzuk és egy burgonyanyomóval összenyomjuk. A burgonyapürét a tojással, a zsemlemorzsával, a kakukkfűvel, valamint a reszelt sajt felével összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlével ízesítjük. A szalámi szeleteket megkenjük a burgonyás masszával, az apróra vágott olivabogyókat elosztjuk rajta és végül feltekerjük.

A póréhagymát hosszában, vékony szeletekre vágjuk, majd 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd hideg vízbe tesszük. A szalámitekercset a póréhagyma csíkokkal összekötjük, majd egy olivaolajjal enyhén kikent tálba helyezzük, végül a maradék reszelt sajttal megszórjuk. A 200°C-os, előfűtött sütőben, légkeverés mellett, kb. 10 percig sütjük.