Elkészítési idő kb. 25 perc + a chips sütési ideje.

Ropogós spárgás élvezet

1 csomag ZIMBO Knusperschinken
1 kg zöld spárga
2 evőkanál barnacukor
3 evőkanál puha vaj
100 ml fehérbor
100 ml zöldség alaplé
1 teáskanál liszt
1 csipetnyi fűszerkeverék
200 g kisméretű burgonya meghámozva
Só, piros bors

A spárga alsó harmadát meghámozzuk, a fás végeket levágjuk és 3-4 cm-es darabokra feldaraboljuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk egy serpenyőben, a spárgákat lepirítjuk rajta, majd cukoral megszórjuk és egy kicsit karamellizáljuk. Felöntjük fehérborral és zöldségalaplével. A maradék vajat egy kevés liszttel elkeverjük, majd besürítjük vele a mártást.

A burgonyachipshez: a burgonyát az uborkahámozóval vékony csíkokra vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, vékonyan megkenjük olajjal, majd ráhelyezzük a burgonya csíkokat, végül sózzuk, borsozzuk. A 180 fokos sütőben, 20 – 30 percig sütjük, amig mindkét oldala aranybarna és ropogós nem lesz.

A ZIMBO Knusperschinken-t a spárgával és a burgonyacsips-szel tálaljuk, friss fűszerrel díszítjük. A friss burgonyachips-et helyettesíthetjük boltban kapható bio chips-szel is.