Elkészítési idő kb. 20 perc + 1 óra hűtés

Sajtos grillkolbász Gazpacho-val

1 csomag ZIMBO Sajtos grillkolbász (4 db)
5 db paradicsom
1 piros és egy sárga paprika
1/2 kígyóuborka
2-3 szál szárzeller (angol zeller)
3 teáskanál só
2 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olivaolaj
Só, bors az ízesítéshez
Cukor
Zsázsa köretként

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomokat és a paprikákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magokat, az uborkát meghámozzuk. A paprikából, a paradicsomból, az uborkából és a zelleről egy negyedrészt a díszítéshez félreteszünk. A maradékot diónyi darabokra vágjuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadunk 3 teáskanál sót és elkeverjük, majd kb. 1 órát lefedve, hideg helyen pihentetjük, hogy a zöldségek levet eresszenek. A lilahagymákat és a fokhagymát meghámozzuk és durvára daraboljuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olivaolajat, majd hozzáadjuk a hagymákat és lepirítjuk. Hagyjuk lehűlni és a serpenyőben megmaradt olivaolajat a lesózott zöldségekhez adjuk. A zöldségkeveréket finomra pürésítjük, borssal, cukorral és esetleg sóval ízesítjük. A levest mégegyszer hűtőbe tesszük és lehűtjük teljesen. A félrerakott zöldségeket kis kockákra daraboljuk és a ZIMBO Sajtos grillkolbászokat megsütjük. A levest poharakba töltjük, a felkockázott zöldségekkel és a megsütött grillkolbásszal tálaljuk.

Célzás: különösen jól illik hozzá egy sajátkészítésű Chili-metélőhagyma olaj. Piros Chili paprikát felaprítunk a metélőhagymával együtt majd olivaolajjal összekeverjük. Kb. 1 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel az olajjal mindenki kedvére ízesítheti a levesét.