„Flammkuchen“ kenyérlángos szalámival és friss kecskesajttal
A tésztához: |
250 g búzaliszt |
15 g friss élesztő, vagy 1/2 csomag szárított élesztő |
1 Prise csipetnyi cukor |
1/8 l langyos víz |
1/2 teáskanál só |
1 evőkanál olaj |
Javaslat: az elkészítés nagyon vékonyra nyújtott pizza tésztával is lehetséges |
A feltéthez: |
200 g tejföl |
2 evőkanál mustár |
2 tojás sárgája |
200 g marinált articsókaszív (üveges vagy konzerv) |
2 újhagyma |
200 g friss krémes kecskesajt |
1 evőkanál Provence-i fűszer |
10-12 szelet ZIMBO Árpád szalámi |
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe kis mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy kis cukorral megszórjuk és egy kevés langyos vízzel befedjük. Ezt az „előtésztát“ kb. 10 percig szobahőmérsékleten felfuttatjuk.
Időközben megtisztítjuk az újhagymát, megmossuk és lecsöpögtetjük, majd felkarikázzuk. A friss kecskesajtot szeletekre vágjuk, az articsókaszíveket elnyolcadoljuk, a szalámit negyedeljük. Ezt követően a maradék langyos vizet, sót és olajat hozzáadjuk a tésztához és összegyúrjuk.
Ha a tészta túl kemény, vagy tömör maradt, akkor egy kis vizet adjunk hozzá. A sütőt fűtsük fel olyan melegre, amilyenre csak lehet. A tésztát osszuk négy részre, formáljunk belőle labdákat, szórjuk meg egy kevés liszttel és fedjük le konyharuhával. Még kb. 30 percig kelesztjük egy meleg helyen.
A tejfölt, a tojássárgával, a mustárral, a borssal és a Provence-i fűszerekkel összekeverjük. A tésztaadagokat egy lisztezett munkaterületre helyezzük és olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire lehet és a tejfölös, fűszeres keverékkel vékonyan megkenjük. A tészta szélét hagyjuk szabadon. A többi hozzávalót egyenletesen oszlassuk el a tésztán és 250 ° C-on, légkeverés mellett, az előfűtött sütőben, a legalsó sínen 6-8 percig sütjük.