Receptek

Hagymás bécsi virsli

Hozzávalók 2 főre

  • 5-6 szál ZIMBO bécsi virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél szál hegyes erős paprika
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés
A virslit felkarikázzuk, a hagymát és az erőspaprikát apró kockákra vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk az előkészített hozzávalókat, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük a virslit.
Köretnek olajon futtatott konzerv kukoricát ajánlunk hozzá.

Sajtos-virslis muffin

Hozzávalók 3 főre

  • 1 pár ZIMBO bécsi virsli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg trappista/ edami sajt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • bors
  • őrölt rozmaring
  • egész köménymag
  • margarin a forma kikenéséhez
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés

  1. A virsliket hosszában negyedeljük, majd felkockázzuk. A hagymákat felaprítjuk és kevés étolajon a virslivel együtt megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A lisztet a sütőporral és a reszelt sajttal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal bolondítjuk.
  3. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk.
  4. A margarint megolvasztjuk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
  5. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük margarinnal és 1-1 evőkanálnyi tésztamasszát helyezünk bele. Erre halmozzuk a hagymás virslit, majd újabb 1-1 evőkanálnyi tésztaréteggel beborítjuk (ujjunkkal kicsit rásegítünk). A nyers muffinok tetejét köménymaggal díszítjük.
  6. Előmelegített sütűben 15-20 perc (tűpróba!) alatt megsütjük.
  7. A kész finomságot fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Sütési hőfok: 200 °C
Sütési mód: hőlégkeveréses

Turista Szalámis-hagymás rakott tészta csőben sütve

Hozzávalók

  • száraztészta (farfalle)
  • lilahagyma
  • ZIMBO sajtos turista szalámi
  • tejföl
  • sajt
  • tojás

Elkészítés
A tésztát kifőzzük, félretesszük. A lilahagymát közepes vastagságúra felszeleteljük, majd karikára szedjük. Forró vízben pár perc alatt puhára főzzük. A szalámit apró darabokra vágjuk. A tejfölbe belekeverünk egy tojást, fűszerezzük ízlés szerint (fokhagymát is tehetünk bele). Kizsírozunk egy jénait, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: tészta-szalámi-hagyma-tészta…stb. és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. Meglocsoljuk a tejföllel, majd gazdagon megszórjuk sajttal. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad és pirulni kezd.
Elkészítési idő: 45 perc

Kabátos virsli

Hozzávalók

  • 2 csomag ZIMBO Frankfurti virsli
  • 5dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg Pannónia sajt
  • 2 tojás
  • 6-8 dkg liszt
  • 1 dl tej olaj a sütéshez

Elkészítés
A sajtokat lereszelni és összekavarni a tojással, a liszttel és a tejjel. A virsliket lisztbe majd ebbe a keverékbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Elkészítés ideje: 30 perc

Sajtos-sonkás twist

Hozzávalók 6 főre

  • 800 g leveles tészta
  • kb. 40 dkg reszelt sajt
  • kb. 40 dkg szeletelt ZIMBO sonka Italiano
  • ketchup
  • 1 felvert tojás
  • oregánó

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ketchuppal.
  2. Megpakoljuk a tészta felét Zimbo sonkával, majd reszelt sajttal. Ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól rányomkodjuk.
  3. Pizzavágóval kb. 2 centiméteres csíkokat vágunk. Két végénél fogva megsodorjuk.
  4. Az így kapott tekercseket megkenjünk felvert tojással és megszórjuk oregánóval.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és aranybarnára sütjük.

Sütési hőfok: 180 °C

Pikáns Sonkás rétes

Hozzávalók 4 főre

  • 180 g réteslap
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg főtt csemegekukorica
  • 20 dkg főtt, szeletelt ZIMBO combsonka/ sonka Italiano
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • köménymag
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, erre rakjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, a saját leve elfőzéséig pároljuk.
  2. A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiózzuk ízlés szerint.
  3. A réteslapra a széleken 2-2 cm kihagyásával sonkaréteget, erre a gombás réteget és főtt kukoricát és végül a tojásos masszából egy réteget rakunk.
  4. A széleket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Feltekerés után a megmaradt tojássárgájával megkenjük a tetejét. Tetejére köménymagot szórjunk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Sütési hőfok: 180 °C
Sütési mód: alul-felül sütés

Padlizsános gyorsvacsora

Hozzávalók 1 főre

  • 1 padlizsán
  • 1 krémsajt (natúr/sonkás/tejszínes )
  • 4-5 szelet ZIMBO Fokhagymás felvágott
  • pár szelet ZIMBO debreceni
  • margarin a tál kikenéséhez és a padlizsán sütéséhez

Elkészítés

  1. A padlizsánt felszeljük, és kevés margarinon megsütjük úgy, hogy még ne legyen teljesen puha.
  2. Egy tűzálló tálat jól kikenünk margarinnal, és beletesszük a padlizsánkarikákat.
  3. Szétosztjuk rajta a kockára vágott fokhagymás felvágottat és a debreceni karikákat.
  4. Rányomjuk a krémsajtot, és sütőben addig sütjük, amíg ráolvad a sajt, esetleg kicsit rápirul.

Sütési hőfok: 175 °C
Sütési mód: hőlégkeveréses